Apie „Ciber drink“

Natūraliai fermentuota gira „Ciber drink” – tai unikalus produktas, sukurtas Lietuvos mokslininkų Kauno technologijos universitete (KTU). Joje gausu B grupės vitaminų ir pridėtinių pieno rūgšties bakterijų (PRB).
Kuo naudingos pieno rūgšties bakterijos (PRB)?
PRB gali padėti slopinti sąlygiškai patogeniškos mikrofloros augimą ir vystymąsi žarnyne, normalizuoti jo mikrobiotos sudėtį. Tokiu būdu žarnyno sienelės yra išvalomos nuo nesuvirškintų maisto likučių, kas suaktyvina toksinų pašalinimo iš organizmo procesą ir pagerina biologiškai aktyvių maistinių medžiagų įsisavinimą.
„Ciber drink” gali padėti:

atkurti virškinamojo trakto mikroflorą, dalyvaujančią maisto komponentų irimo procesuose;

stimuliuoti skrandžio sulčių ir tulžies išsiskyrimą;

sustiprinti imunitetą;

pašalinti iš organizmo toksinus;

pagerinti virškinimą;

atkurti prarastų skysčių balansą organizme;

normalizuoti medžiagų apykaitą.

Fermentuota gira „Ciber drink” – pagaminta iš natūralių ingredientų, lengvai virškinama, su labai mažu kiekiu pridėtinio cukraus. Kadangi „Ciber drink“ sudėtyje yra gausu pridėtinių pieno rūgšties bakterijų, kurios minta cukrumi, po fermentacijos proceso gėrimo sudėtyje jo beveik nelieka.

Mūsų gaminamo produkto unikalumas – pieno rūgšties bakterijos, esančios ne pieno produktuose!

Imbierinė gira „Ciber drink" su pridėtinėmis pieno rūgšties bakterijomis

SUKURTA IR PAGAMINTA LIETUVOJE

Vilhelmas Džiugelis – daktaras, Palangos sveikatingumo centre vedantis paskaitas apie sveiką mitybą. Pasak jo, vartojant maisto papildus su probiotikais, būtina užtikrinti, kad gerosios bakterijos nežūtų rūgštinėje terpėje. Todėl jos turi būti kapsulėje, kuri suyra tik plonajame žarnyne (šarminėje aplinkoje).

Aleksas Patapavičius („Ciber drink“ kūrėjas), tai išgirdęs, rado puikią išeitį: skystą probiotinį gėrimą, kuris būtų vartojamas mažais gurkšneliais, tam, kad patektų per stemplę tiesiai į plonąjį žarnyną. Tokiu būdu probiotikai – gerosios pieno rūgšties bakterijos – neužsibūtų skrandyje, o „nukeliautų“ tiesiai į šarminę terpę.

„Ciber drink“ gamybos procesas prasidėjo 2018 metais. Pirmiausia buvo siekiama sukurti prototipą, išsiskiriantį visais keturiais pagrindiniais skoniais: rūgštumu, saldumu, aštrumu ir kartumu. Bet pasiekti norimo rezultato vis nepavykdavo. Gėrime nuolat trūko gerųjų bakterijų.

Kol padėjo atsitiktinumas. Nuo vienos eksperimentinės partijos užsiliko pamirštas giros likutis. Trys litrai buvo supilti į stiklinį indą ir kuriam laikui pamiršti. O kol kas su gira buvo eksperimentuojama toliau. Ir, nors rezultatai gerėjo, procesas vyko labai lėtai.

Aleksas Patapavičius, jau bemaž praradęs viltį sukurti tinkamą produktą, netikėtai pastebėjo seniai pamirštą trilitrį stiklainį su jame esančiu gėrimu. Vedamas smalsumo, jis nusprendė patikrinti per mikroskopą, ar užsistovėjusiame mėginyje yra gerųjų bakterijų. Rezultatas maloniai nustebino – jų buvo daug ir jos buvo gyvos.

Savo eksperimento rezultatais kūrėjas pasidalijo su šiame projekte dalyvavusiais KTU mokslininkais. Buvo atliktos reikiamos technologinės korekcijos, ko pasėkoje gautas naujas produktas – fermentuota gira, išsiskirianti puikiu skoniu ir gerųjų bakterijų gausa.

Fermentuota gira „Ciber drink“ – tai unikalus produktas, sukurtas Lietuvos mokslininkų Kauno technologijų universitete.

„Ciber drink“ gali stabilizuoti/atstatyti žarnyno pH.
Saldumas – specialiai parinktas saldiklis, nekeliantis gliukozės kiekio kraujyje ir neskatinantis insulino išsiskyrimo.
Kartumas ir aštrumas gali stimuliuoti skrandžio sulčių ir tulžies išsiskyrimą, kas gali pagerinti virškinimo procesą.

 

 

Jūsų sveikata, gera nuotaika ir energija yra svarbiausias dalykas gyvenime, todėl verta pasistengti ir tiesiog nusišypsoti.

Greičiau atkurkite organizmo galias ir gyvenkite laimingai.

Sveikatinimo poveikį suteikia unikali bakterijų sudėtis, jos dauginasi žarnyne, išskiria fermentus – biologiškai aktyvias medžiagas, slopinančias patogeninės ir sąlygiškai patogeniškos mikrofloros augimą ir vystymąsi. Čia svarbus vaidmuo tenka laktobakterijoms, kurios gamina pieno rūgštį. Dėl šio proceso žarnyne normalizuojama mikroorganizmų sudėtis, išvalomos žarnyno sienelės nuo nesuvirškintų maisto likučių, o tai prisideda prie aktyvaus toksinų pašalinimo iš organizmo, sklandesnio biologiškai aktyvių ir maistinių medžiagų įsisavinimo.

Mūsų patirtis

Mūsų veikla yra sveikatingumo stovyklų organizavimas.

2000

Litrų „Ciber Drink” planuojame pagaminti per mėnesį

1248

Stovykloje apsilankė žmonių nuo 2018 metų

28000

Per penkis metus šiaurietišku ėjimu įveikėme kilometrų

100

Stovyklos, kuriose dalyvavo įvairaus amžiaus žmonės.

Susisiekite su mumis

Viskas labai paprasta! Įveskite savo duomenis pateiktoje registracijos formoje ir mes su jumis susisieksime. Pasirinkite norimą produktą ir nurodykite savo telefono numerį. Tai lengva!