Dažniausiai užduodami klausimai

Šiame puslapyje rasite atsakymus į svarbiausius ir dažniausiai užduodamus klausimus
apie Palangos sveikatos centro paslaugas ir produktus.

Išsklaidykite savo abejones mūsų DUK skyriuje

ŠTAI KODĖL ESAME ČIA!

Žmogaus gyvenimo ar verslo projektai prasideda nuo klausimų. Atsakymai į juos neišvengiamai sukelia dar daugiau klausimų ir taip patenkame į užburtą ratą.
Kad jums nereikėtų ieškoti informacijos visoje svetainėje, dažniausiai užduodamus klausimus pateikiame atskirame sąraše. Pasirinkite klausimą su pateiktu atsakymu.
Jei čia nerandate atsakymo į savo klausimą, kreipkitės telefonu į mūsų koordinatorių arba susisiekite su mumis atsiųsdami žinutę per kontaktų formą.

1. „Ciber drink’’ − kas tai?

„Ciber drink’’ − tai unikalus produktas, kuris yra sukurtas Lietuvos mokslininkų, Kauno technologijų universitete (KTU). Tai natūraliai fermentuota („gyva“) gira, kurios sudėtyje yra pridėtinių pieno rūgšties bakterijų. Jos natūraliai dauginasi ir yra reikalingos žarnyno mikrofloros balansui palaikyti.

2. Kas gali vartoti „Ciber drink’’?

Ši gira tinka tiems, kas nori pagerinti virškinamojo trakto veiklą, normalizuoti medžiagų apykaitą, sustiprinti imunitetą bei pašalinti iš organizmo toksinus.

3. Kaip vartoti „Ciber drink’’?

Gėrimą rekomenduojama gerti nevalgius, mažais gurkšneliais, po 150-200 g. Gerosiomis bakterijomis prisotinta gira, geriama tokiu būdu, per stemplę patenka tiesiai į plonąjį žarnyną.
Prieš vartojimą gerai suplakite, kad tolygiai paskirstytumėte dugne esančias gerąsias bakterijas.
Penkių litrų „Ciber drink“ giros dažniausiai užtenka 12-15 dienų.

4. Kodėl girą būtina laikyti šaldytuve?

Gėrimas, laikomas šaldytuve, atšąla, todėl jame esančios bakterijos pereina į anabiozę. Tai reiškia, kad visi jų gyvybiniai procesai (taip pat ir medžiagų apykaita) sulėtėja, kol visiškai sustoja. Ir priešingai: laikant gėrimą kambario temperatūroje, bakterijos atgyja, spartėja jų metaboliniai procesai. Tad kuo aukštesnė temperatūra – tuo didesnė rizika, kad gira suges.

5. Koks ilgiausias „Ciber drink“ galiojimo terminas?

Kauno technologijos universiteto patvirtintas giros galiojimo terminas yra 60 dienų. Šiuo metų NVSPL  laboratorijoje yra atliekami papildomi tyrimai, bandoma patvirtinti ilgesnį gėrimo galiojimo laiką.

Laikant girą šaldytuve, 2-5°C temperatūroje, joje esančios gerosios bakterijos pereina į anabiozės būseną. Jos atgyja tik kambario temperatūroje arba žarnyne.

6. Kokias sveikatos problemas gali padėti išspręsti „Ciber drink“?

Tam, kad mūsų virškinimas būtų geras, turi būti palaikoma naudingos virškinamojo trakto mikrofloros (bifidobakterijų ir laktobakterijų) pusiausvyra. Gerosios bakterijos aktyviai dalyvauja virškinimo procese, sintetina biologiškai aktyvias medžiagas ir vitaminus. Veikiant nepalankiems išoriniams bei vidiniams veiksniams, žarnyno mikrobiotos pusiausvyra gali sutrikti, o tai gali sukelti nemažai neigiamų pasekmių.

Kaip veikia gerosios bakterijos?

  • stimuliuoja imuninę sistemą (žmogaus imunitetas priklauso nuo gerųjų organizmo bakterijų);
  • gali palaikyti normalų žarnyno PH (rūgščių bei šarmų pusiausvyrą);
  • gali padėti sumažinti ligų tikimybę;
  • gamina B grupės vitaminus, aminorūgštis, virškinimo fermentus;
  • gali padėti slopinti pūlingus virškinimo trakto procesus;
  • gali paskatinti vitaminų, aminorūgščių, mineralų, angliavandenių, baltymų sintezę;
  • gerųjų bakterijų gaminami fermentai palaiko svarbius organizmo procesus (kvėpavimą, medžiagų apykaitą, detoksikaciją).

7. Ar „Ciber drink“ sudėtyje yra mielių, alkoholio?

Šiame gėrime mielių nėra. Jo gamybai naudojame danų firmos „Hansen“ pridėtines PRB bakterijas. Jos yra anaerobinės, o fermentacijos procesai vyksta be deguonies. Fermentacija yra medžiagų apykaitos procesas, kurio metu organizmai krakmolą ar cukrų transformuoja į alkoholį arba rūgštį. Mielės cukrų paverčia alkoholiu, o bakterijos − pieno rūgštimi.

8. Kodėl „Ciber drink“ geriausia gerti nevalgius?

Gira, geriama mažais gurkšniais, per stemplę ir viršutinį skrandžio skliautą patenka tiesiai į plonąjį žarnyną. Jame bakterijos atgyja ir pradeda aktyviai veikti.

9. Kodėl „Ciber drink“ reikia gerti mažais gurkšniais?

Geriamas dideliais gurkšniais, gėrimas nespėja sušilti iki kūno temperatūros. Šalto skysčio organizmas į žarnyną „nepraleidžia“ – prievartis „užsidaro“ ir skystis būna skrandyje tol, kol sušils. Rūgštinėje skrandžio terpėje gerosios bakterijos žūsta. Todėl geriausia, kad skystis, kuriame yra gerųjų bakterijų, patektų tiesiai į plonąjį žarnyną.

10. Kuo yra naudingos gerosios bakterijos?

Bakterijos, patekusios į organizmą, atgyja ir pradeda veikti:

  • valo žarnyną nuo maisto liekanų, dalyvauja maisto komponentų irimo procesuose, atlieka virškinimo funkciją;
  • stimuliuoja imuninę sistemą, reguliuoja žarnyno pralaidumą, apsaugo nuo nereikalingų bakterijų ir toksinų patekimo į kūną;
  • gamina pieno rūgštį, kuri sudaro nepalankias sąlygas „blogoms“ bakterijoms veistis. Tai sumažina tikimybę susirgti infekcinėmis ligomis.

11. Kokį didžiausią „Ciber drink“ kiekį galima gerti per dieną?

Šią girą rekomenduojama gerti tris kartus per dieną, nevalgius, po nepilną stiklinę.
Svarbu yra įsiklausyti į savo organizmą: jeigu tarp valgių išgersite papildomą stiklinę, nieko bloga tikrai nenutiks J

12. Ar „Ciber drink“ galima gerti vaikams?
Ne tik galima, bet ir reikia. Vaikai dažniausiai valgo daug saldumynų ir kito ne visai tinkamo maisto, kurio glikemijos indeksas yra aukštas. Gira tokiu atveju gali pagerinti ir atstatyti virškinamojo trakto veiklą.

Susisiekite su mumis

Viskas labai paprasta! Įveskite savo duomenis į registracijos formą ir mes su jumis susisieksime. Pasirinkite norimą produktą ir nurodykite savo telefono numerį. Tai lengva!